top of page

Ons verhaal

Deze erkende opleiding tot zadelpasser is tot stand gekomen vanuit het geloof, het vertrouwen en de missie dat het beter kan én moet. Het vak zadelpasser is op dit moment nog steeds een vrij beroep. Dit betekent helaas dat iedereen dit vak mag uitoefenen, met of zonder kennis van zaken of relevante opleiding.

 

Om jullie zo goed mogelijk klaar te stomen werken we samen met alleen de allerbeste hippische specialisten binnen hun vakgebied. Samen met hen hebben we de zadelspecialist nog eens goed onder de loep genomen. Tijdens intensieve sparringsessies hebben we gekeken naar welke kennis en vaardigheden we op dit moment missen bij de gemiddelde zadelpasser. En wat in onze ogen essentieel is om dit werk goed uit te voeren en paard en ruiter juist te begeleiden, nu en in de toekomst. Het kan immers altijd beter. Het resultaat van deze intensieve samenwerking is de rode draad in deze branche-erkende opleiding.

 

De opleiding tot zadelpasser bij Equine Saddlefitting Specialists is uniek in zijn compleetheid, diepgang, kennis uit de praktijk en de begeleiding in het ondernemerschap.  Jullie vergaren kennis over anatomie en biomechanica van zowel paard als ruiter, als de kennis en kunde die jullie opdoen over het zadelpassen en het zadel an sich. Daarnaast krijgen jullie ook alle handvatten die je nodig hebt om dit werk daadwerkelijk in de praktijk uit te voeren. De fouten die ik heb gemaakt toen ik mijn bedrijf Het Zadelkompas startte, hoeven jullie niet nog een keer te maken.

 

Ons team van docenten bereid jullie voor op het ondernemerschap, het omgaan met klanten, het opstellen van een goed bedrijfsplan, positionering binnen de markt en het voeren van slecht-nieuws gesprekken. Wij leren jullie op niveau te sparren met o.a. veterinairen en fysiotherapeuten, omdat een goede samenwerking met andere professionals het resultaat van jouw werk als zadelspecialist kan maken of breken. We leren je een compleet advies te geven aan je klant en een goede uitleg te geven over het verdere verloop van je begeleiding, omdat een goed passend zadel een “work in progress” is. Kortom, we leren jullie álles wat je nodig hebt om een succesvolle zadelpasser en ondernemer te worden

Omdat goed, niet goed genoeg is.

Anne van Boxtel – van Vugt

Qualified Saddlefitter – Society of Master Saddlers

Master Saddle Fitting Consultant

Opleidingscoördinator Equine Saddlefitting Specialists

erkende opleiding zadelpasser zadelmaker op hbo niveau  zadelpasser worden opleiding zadelmaker hoe wordt je zadelpasser zadelmaker worden saddle professional
erkende opleiding zadelpasser zadelpasser worden hoe word je zadelpasser
erkende opleiding zadelpasser zadelpasser worden hoe word je zadelpasser
bottom of page