top of page

Hey, zadelpasser! 

Je werkt al een aantal jaar als zelfstandig zadelpasser. Je kent de spreekwoordelijke klappen van de zweep, je hebt leuke klanten en een goed gevulde agenda. Het meeste heb je inmiddels wel al eens gezien of gedaan. Maar je realiseert je ook dat je er in het werkveld vaak alleen voor staat en je voelt dat er méér moet zijn. Al heel snel na het volgen van je opleiding merkte je dat er een verschil zit tussen startbekwaam en vakbekwaam. Wellicht miste je voor je gevoel zelfs stukjes van de puzzel. Die verdieping in het vakinhoudelijke, het échte finetunen aan de pasvorm, het sparren met je collega's en de community om je heen; die mis je.

 

Je onderbuikgevoel is heus wel goed ontwikkeld en door trial en error kom je een heel eind. Maar hoe fijn zou het zijn als je in een veilige omgeving met gelijkgestemde kunt experimenteren en samen die verdieping kan opzoeken? Samen groeien naar het volgende level in je vakgebied. Niet zomaar goed zijn in wat je doet, maar je bent een échte vakidioot. Dat in combinatie met een bak aan ervaring, het zelfvertrouwen dat je weet wat je doet én je weet dat je elke situatie kan tackelen. 

Dát is precies wat wij jou bieden. In het halfjaarlijkse traject tot Advanced Equine Saddlefitting Specialist stomen we je klaar voor het volgende level. We zetten de puntjes op de 'i' en gaan met praktische zaken aan de slag die je in het dagelijkse werkveld tegenkomt. Daarnaast gebruiken we de nieuwste wetenschappelijke inzichten en maken dankbaar gebruik van het rugzakje aan ervaring dat iedere zadelpasser met zich mee brengt. Niemand is in zijn eentje de perfecte zadelpasser, maar met elkaar komen we een heel eind. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen expertises, zijn eigen ervaringen en benaderingen. We gaan dus vooral samen sparren, puzzelen en testen in een veilige omgeving. 

 

We leren je alles wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen en onderscheiden als professionele zadelspecialist, zodat je vol zelfvertrouwen met een goed gevulde rugzak en een bak ervaring aan de slag kan. Wetende dat je een community aan collega’s achter je hebt staan waarop je terug kan vallen om te sparren, omdat we allemaal hetzelfde willen; verbeterd paardenwelzijn, meer bewustwording en een succesvol bedrijf.

Laten we samen het volgende level in stappen! 

erkende opleiding zadelpasser zadelpasser worden hoe word je zadelpasser verdieping zadelpasser advanced traject opleiding zadelmaker zadelmaker worden saddle professional
erkende opleiding zadelpasser zadelpasser worden hoe word je zadelpasser
erkende opleiding zadelpasser zadelpasser worden hoe word je zadelpasser
Zadelpasser advanced traject zadelpasser worden opleiding tot zadelpasser zadelmaker opleiding zadelmaker worden zadelpasser worden saddle professional

Meer weten, twijfel je nog, of wil je even geheel vrijblijvend kennismaken? 

Advanced Equine Saddlefitting Specialist

De opleiding tot Advanced Equine Saddlefitting Specialist is een branche-erkende beroepsopleiding. Tijdens de opleiding verdiep je je verder in het vak zadelpassen en verkrijg je meer specialistische, diepgaande kennis en informatie over het vak. Je leert de fijne kneepjes van het vak, ontvangt de nieuwste wetenschappelijke inzichten en gaat aan de slag met interessante casussen om samen tot oplossingen te komen. Tot slot leer je alles wat nodig is om vervolgens als zelfstandig zadelspecialist je bedrijf naar een hoger plan te tillen, van winstplanning tot marketing en recht. De uitgebreide kennis en ervaring van onze docenten uit de praktijk wordt ruim verweven binnen de opleiding en maakt deze opleiding uniek in zijn diepgang en compleetheid.

 

NA AFRONDING OPLEIDING
Ruime kennis en ervaring op het gebied van:

 • De anatomie, bewegingsmechanisme en fysiologie van het paard.

 • De anatomie, bewegingsmechanisme en correcte houding en zit van de ruiter.

 • Het kunnen beïnvloeden van de neutraalstand van het bekken en de duw druk van de ruiter.

 • Herkenning van rugproblematiek bij zowel paard als ruiter.

 • Boomvormen, panelsoorten en singelsystemen.

 • Een statische en dynamische beoordeling van het zadel voor zowel paard als ruiter.

 • Advisering met betrekking tot optimalisatie van de pasvorm van een zadel.

 • Uitvoeren van aanpassingen aan de boom en vulling van het zadel.

 • Problem-solving op het gebied van pasvorm.

 • Complexe casuïstiek.

 • De nieuwste onderzoeken op het gebied van zadels & de diverse meetsystemen.

De Advanced Equine Saddlefitting Specialist heeft een professionele en ondernemende werkhouding, is in staat om op een correcte wijze te communiceren met (potentiële) klanten en gedegen onderzoek te doen en adviezen te geven omtrent zadels.

 

Het paardenwelzijn wordt te allen tijde vooropgesteld en je opereert vanuit die hoedanigheid als advocaat voor het paard. Daarnaast ben je je zeer bewust van de grenzen van je kennis en kunde en werkt daarom nauw samen met een breed scala aan professionals om zo tot het allerbeste resultaat te komen voor zowel paard als ruiter.

 

De Advanced Equine Saddlefitting Specialist is een goede sparringpartner voor dierenartsen, maar ook fysiotherapeuten als het gaat om paardenwelzijn. Bovendien is een Advanced Equine Saddlefitting Specialist met recht een ervaren specialist te noemen; hij of zij heeft veel diepgaande kennis opgedaan en ruime ervaring in het vak en is vanuit die hoedanigheid iemand die wordt ingezet bij complexe casuïstiek en fungeert waar van toepassing als sparringpartner voor collega-zadelpassers en andere hippische specialisten.

bottom of page